Zeg nu zelf, wat is er gezonder dan samen knokken voor je rechten, samen opkomen voor een betere maatschappij?

Een regelmatige fikse manifestatie, een geslaagde actie, een ochtendlijk stakingspiket, het houdt een mens fris en monter. Om de geest scherp te houden zijn er debatten, lezingen, vergaderingen en meetings, boeken en pamfletten.

Nee, rijk worden we er niet van, dat weten we allemaal wel. Integendeel zelfs. Het leven wordt met de dag duurder voor de gewone mens. En voor een organisatie als de SAP. Pamfletten, stickers en affiches drukken, brochures en boeken uitgeven, zalen huren voor activiteiten, het kost allemaal geld.

Zoals jullie weten veranderden we recent van naam. We pakten uit met vernieuwde websites, maakten nieuwe vlaggen en voorstellingsfolders, werken aan nieuwe spandoeken, stickers en badges. Een nieuwtje: we hopen zelfs op termijn naar een mooier, beter toegankelijker en opgefrist lokaal te verhuizen.

In Vlaanderen namen we ook het initiatief tot de oprichting van het Ernest Mandel Fonds vzw, waarmee we vormingen, debatten, lezingen en boekvoorstellingen organiseren. Met het Uitgavenfonds Ernest Mandel geven we een boek over de Russische revolutie en de Nederlandse vertaling van The Meaning of the Second World War van Ernest Mandel uit.

Daarnaast organiseren we ook in 2018 een boeiende Antikapitalistische Lenteschool en een Belgische delegatie naar het Internationaal Jongerenkamp. En natuurlijk blijven we betrokken bij het sociale verzet, feministische acties, ecologische bewegingen, internationale solidariteit en veel meer.

We doen dan ook zonder verpinken en zonder verdere omwegen beroep op jullie, beste vrienden en vriendinnen, leden en sympathisanten, lezers van onze sites en geschriften. We zoeken geld, punt. Komend werkjaar willen we 10 000€ extra bijeen krijgen.

En jullie kunnen daarbij helpen. Veel zelfs. Stort nu je grote of kleine gift met vermelding van “steun”. Wil je regelmatig steunen? Permanente opdrachten zijn steeds welkom. Of wordt lid (kan vanaf 5€ per maand, maar meer mag ook) d.m.v. een permanente opdracht met vermelding van “lid”.

Rekening Solidarités-Solidariteit

BE 13 7320 44 65 7639

Niks is eeuwig dus langdurige dankbaarheid zal jullie deel zijn.

Zin om mee te werken met de SAP? Neem contact op via info@sap-rood.org

De mensen van de SAP-Gauche anticapitaliste