Op zaterdag 22 april organiseren SAP – Antikapitalisten/Gauche anticapitaliste en de Vorming Léon Lesoil een antikapitalistische ontmoetingsdag – in Maxima (Montenegrostraat 144, 1190 Vorst).

Op het programma:

Debatten, workshops, discussies, een boekenstand, een kinderdagverblijf, een veganistische maaltijd, een bar en een feestelijke avond om met een hoge noot af te sluiten (het gedetailleerde programma zal binnenkort beschikbaar zijn). We ontvangen een reeks gasten zoals Philippe Poutou (NPA presidentskandidaat in Frankrijk), Daria Saburova (Oekraïens marxistisch en feministisch onderzoeker en activist), Germain Mugemangango (Franstalige woordvoerder van de PTB-PVDA), Peter Veltmans (militant ACOD Financiën), Catherine Samary (economiste gespecialiseerd in zelfbeheer en lid van de wetenschappelijke raad van ATTAC Frankrijk), en vele anderen!

Armoede, onzekerheid, klimaatverandering, nucleaire dreiging, oorlogen, vrouwenmoorden, politiegeweld: vernietiging is het dagelijkse karakter van het kapitalisme… en vernietiging is wat het in de toekomst voor ons in petto heeft. De machine is in gang gezet en kan ons naar een catastrofe leiden als er niets gebeurt. De top kijkt de andere kant op: extreemrechtse miljardairs of “centristische” regeringen, en vice versa, wisselen ontkenning en cynisme af. Maar de volksklasse geeft zich niet gewonnen: vrouwen-, de arbeidersklasse, de volkeren van het Zuiden, jongeren, activisten… Grote delen van de bevolking snakken naar een ander leven en een andere maatschappij. De overtuiging dat er iets grondig mankeert aan het huidige systeem –dat met de dag aan legitimiteit verliest– wordt breed gedeeld. Maar er is meer nodig om de machtigen aan het wankelen te brengen. Om te beginnen: massale, vastberaden en langdurige actie, gekoppeld aan een programma dat radicaal breekt met de bestaande orde en een reëel antwoord kan bieden op de sociale en ecologische noodsituatie. We zien reeds de eerste tekenen hiervan in Iran, in Groot-Brittannië, in Frankrijk… en binnenkort hier?!

Om uit de impasse te geraken moeten we samenkomen, contacten legen en tot de kern van het debat doordringen: hoe organiseren we ons voor een gezamenlijk verzet? Wat heeft het marxisme ons hierbij te bieden in de huidige context? Hoe zou een ecosocialistische samenleving eruit zien, waarin we op democratische wijze onze behoeften bepalen? De ontmoetingsdag biedt ons de gelegenheid samen dieper in te gaan op deze diverse vraagstukken. Het wordt ook een gezellig moment om samen te discussiëren, ideeën uit te wisselen, te lachen en plezier te maken.

Inschrijving

Om een vlotte organisatie mogelijk te maken, is het noodzakelijk zich vóór woensdag 19 april om middernacht in te schrijven. Inschrijven kan enkel door het formulier in te vullen en te betalen via overschrijving op de rekening Formation Léon Lesoil BE68 7320 4316 3334.

Gelieve in de mededeling te vermelden: ECOSOCIALISME 2023 + naam en voornaam van de deelnemer.

De organisatie van een dergelijk evenement vereist heel wat tijd van onze militanten en financiële middelen. Daarom vragen wij een bijdrage om ons te helpen de kosten voor de dag te dekken.

De tarieven worden aangepast aan de financiële situatie van de deelnemers:
· 12€ : jongeren, werklozen, lage inkomens …
· 25€ : Standaardtarief
· 40€ (of meer) : Steuntarief

Geld mag nooit een belemmering zijn om deel te nemen! Als de prijs voor jou te hoog is, neem dan contact met ons op. Aan de andere kant, als je het je kunt veroorloven, aarzel dan niet om een steuntarief te betalen, waardoor iedereen solidair kan deelnemen.

Zit je nog met vragen, twijfels, of heb je verdere verduidelijking nodig? Aarzel dan niet om dit in het inschrijvingsformulier te vermelden of ons per mail te contacteren: info@sap-rood.org

Design : Little Shiva / SAP – Antikapitalisten/Gauche anticapitaliste / CC BY-NC-SA 4.0