Op vrijdag 20 september vinden opnieuw wereldwijd klimaatstakingen en -manifestaties plaats. Met de SAP ondersteunen wij vanzelfsprekend deze acties en roepen we iedereen op deel te nemen waar mogelijk. De klimaatstaking vormt het startschot voor een week vol actie in ons land, aan de vooravond van de belangrijke VN-klimaattop in New York. Ook in Vlaanderen en Brussel vinden heel wat plaatselijke acties plaats. Kom je steun betuigen samen met vrienden en collega’s. Hieronder een opsomming van de lokale activiteiten. Ontbreekt er eentje in je streek? Laat het ons weten, dan voegen we het toe in het overzicht.

Een overzicht

Brussel: Nationale klimaatbetoging. Vertrek manifestatie om 13u30 aan het station van Brussel Noord. Alle informatie kan je hier vinden.

Antwerpen: Lokale klimaatbetoging: Vertrek manifestatie om 8u, op de Loosplaats. Meer informatie is hier te vinden. Wie wil kan in de namiddag samen naar de betoging in Brussel gaan.

Mechelen: Gezamenlijk vertrek naar betoging in Brussel. Afspraak op Koning Albertplein om 12u30. Alle informatie is hier te vinden.

Sint-Niklaas: Gezamenlijk vertrek naar betoging in Brussel. Afspraak om 12u bij het Station, Leopold II-laan. Alle info kan je hier vinden.

Gent: Gezamenlijk vertrek naar betoging in Brussel. Afspraak om 12u bij het Sint-Pietersstation, Maria Hendrikaplein. Alle info is hier te vinden.

Aalst: Klimaatoptocht. In Aalst vindt ’s avonds een regionale klimaatoptocht plaats.

We brachten met de SAP ook een brochure Geen klimaatrevolutie zonder sociale revolutie uit. Je kan deze brochure gratis downloaden.