In Brazilië vielen al meer dan 65 000 doden door het coronavirus. Daarmee is het een van de zwaarst getroffen landen in de wereld. Desondanks weigert de extreemrechtse president Bolsonaro nog steeds afdoende maatregelen te nemen. Voor miljoenen armen, vrouwen, zwarten, inheemse volkeren,… is de situatie intussen rampzalig, vanuit gezondheidsoogpunt en sociaaleconomisch. Toch lijkt Bolsonaro nog steeds steun te krijgen bij een deel van de bevolking.

Hoe is de situatie echt? Is er verzet tegen zijn beleid? Wat doen de linkerzijde, de vakbonden en de sterke sociale bewegingen? Wat stellen onze Braziliaanse vrienden en vriendinnen van de PSOL (Partij voor Socialisme en Vrijheid) voor om te doen tegen Bolsonaro en zijn moorddadig beleid?

We nodigden twee Braziliaanse activistes uit voor een videogesprek (in het Engels).

Spreeksters:

Beatriz Moreira is journaliste en documentairemaakster. Zij leeft momenteel in België en is lid van de PSOL in Curitiba.

Ana Cristina Carvalhaes is journaliste en heeft een master in Internationale Politieke Economie. Zij is stichtend lid van de PSOL  in Rio de Janeiro.

 

 

Beatriz Moreira en Ana Cristina Carvalhaes in gesprek over de toestand in Brazilië vandaag.- Beatriz Moreira is journaliste en documentairemaakster. Zij leeft in België en is lid van de PSOL in Curitiba. – Ana Cristina Carvalhaes is journaliste en heeft een master in Internationale Politieke Economie. Zij is stichtend lid van de PSOL in Rio de Janeiro.

Posted by SAP – Stroming voor een Antikapitalistisch Project on Saturday, July 11, 2020