We nodigen je graag uit op ECOSOCIALISME 2022, een dag voor antikapitalisten, met klimaatactivisten en feministen, antiracisten en vakbondsmensen. Mensen die deze wereld willen veranderen, omdat het hoogstnodig is.

De dag vindt plaats op zaterdag 23 april, in Montenegro LAB (Montenegrostraat 144 in Vorst).

Een greep uit de gasten: Miguel Urban, Europees parlementslid voor Anticapitalistas (Spaanse staat), Pauline Salingue, woordvoerster van de presidentscampagne van Philippe Poutou (NPA, Frankrijk), Valerija Zubatenko, Oekraïense linkse en feministische activiste, Joëlle Sambi, dichteres, slam-artieste en antiracistische activiste, vrouwen van de Ligue des travailleuses domestiques, Daniel Tanuro, auteur en revolutionair ecosocialist en vele anderen.

In een periode die gekenmerkt wordt door meerdere crises van het kapitalisme, zoals klimaatverandering, pandemieën en oorlog, bespreken we samen de grote strategische vraagstukken die in de sociale en politieke strijd opgeworpen worden.

Er zullen workshops zijn, een debat en een internationalistische solidariteitsbijeenkomst. We zullen debatteren over de vraag hoe de beweging moet worden opgebouwd om te reageren op de catastrofes van het kapitaal.

Er zullen ook workshops zijn over de rol van de vakbeweging in het licht van de ecologische crisis en over de plaats van de werknemers in de dienstensector in het hedendaagse kapitalisme. We zullen het hebben over ecofeminisme en het feminisme van de sociale reproductie, de plaats van transseksuelen op de arbeidsmarkt en in de feministische beweging. Over de strijd tegen extreemrechts bij ons, in Nederland en in Frankrijk. Over antiracisme en de strijd van mensen zonder papieren. Over ecologische strijd in het Zuiden en tegen nutteloze en schadelijke projecten hier. En natuurlijk over Poetins oorlog in Oekraïne en hoe die te stoppen.

Maar het wordt ook een moment om elkaar opnieuw te zien, te discussiëren, samen te eten, te drinken en te lachen. We zorgen ook voor een lekkere vegetarische maaltijd.De avond zal eindigen met een feest met DJ Stel-R.

Een aantal workshops vinden plaats in het Nederlands of Frans, een aantal zijn tweetalig. Tijdens het ochtenddebat en de internationale bijeenkomst zal voor simultaanvertaling worden gezorgd.
Iedereen is welkom!

Het volledige programma, het inschrijvingsformulier en de tarieven zullen in de komende dagen worden bekendgemaakt. Stay tuned!

De dag wordt georganiseerd door SAP-Antikapitalisten / Gauche anticapitaliste, Ernest Mandel Fonds en Formation Léon Lesoil.

Wil je alvast op de hoogte gehouden worden van het volledige programma en de inschrijvingsvoorwaarden, zend dan best een mail naar info@sap-rood.org met vermelding ‘Ecosocialisme 2022’.