Op 5 mei vindt de achtste editie van Steenrock, manifestival tegen de gesloten centra voor vreemdelingen, plaats.

De tijd is gekomen om een militant burgerverzet te organiseren tegen dit beleid en tegen hen die het vorm geven. Ook dit jaar en misschien meer dan ooit willen we ons verzet tegenen onze afwijzing van dit onmenselijke, gewelddadige en discriminerende migratiebeleid uitschreeuwen. We eisen de sluiting van de gesloten centra voor vreemdelingen, deze plaatsen van onrecht en juridische en morele aberratie.

We verwachten jullie talrijk voor centrum 127bis in Steenokkerzeel, vlak bij de luchthaven van Zaventem, voor deze namiddag van solidariteit en protest door muziek!

Programma:

– Concerten: Skarbone14, Kermesz à l’Est, Sages comme des Sauvages

– Interventies door collectieven van mensen zonder papieren, advocaten, netwerk…

– Drank en voedsel aan democratische prijzen.

– Animatie voor kinderen.

– Infostands

Gratis busvervoer

Vanuit verschillende plekken wordt gratis busvervoer ingelegd. Vanuit Brussel vertrekt ook een fietskaravaan van Hart boven Hard. De bussen zijn gratis, maar een vrije solidariteitsbijdrage is steeds welkom.

Brussel: vertrek om 12u45 onder de bogen van het Jubelpark , terugkeer rond 18u30. Met de fiets of te voet: afspraak om 11 u aan de VRT/RTBF-gebouwen, met de karavaan van Hart Boven Hard.

Gent: vertrek om 11u30 vanop de parkeerplaats aan het Dampoortstation. Inschrijven ten laatste op 3 mei door een mail naar solidairingent@gmail.com. Facebook: Vanuit Gent naar Steenrock.

Sint-Niklaas: vertrek om 12u15 vanop 37 Aerschotstraat in Sint-Niklaas. Inschrijving door een mail naar Jozef.Hertsens@vlos.be.

 

 

Van

Alle info over Steenrock kan je hier vinden. Het pamflet kan je hier uitprinten.