Zaterdag 27 juni: Live-conferentie over de volksopstand in de VS

Met Tithi Bhattacharya & Malik Miah

Verschillende antikapitalistische organisaties uit Europa en de VS organiseren samen deze uitzonderlijke conferentie over de sociale en politieke situatie in de VS. Een wereldmacht onder leiding van een extreemrechtse miljardair die op zoek is naar herverkiezing, een land dat hard is getroffen door de pandemie, de economische en sociale crisis…

Maar ook een land dat de geboorte ziet van een massale antiracistische beweging voor sociale rechtvaardigheid en tegen politiegeweld, die is uitgebroken na de moord op George Floyd.

Waar gaan de Verenigde Staten van Amerika naartoe? We krijgen de kans om live te praten met twee prominente activisten van radicaal links:

– Tithi Bhattacharya is historicus aan Purdue University in Indiana. Zij is een marxistische feministe, een van de organisatoren van de International Women’s Strike 2017, co-auteur van het manifest “Feminisme voor de 99%”, evenals auteur van verschillende belangrijke boeken over de sociale reproductie theorie. Ze is ook co-redacteur van het marxistische tijdschrift SPECTRE. Ze zal een marxistische feministische analyse brengen van de wereldwijde crisis, de relatie tussen antiracistische en klassenstrijd, en de gevolgen van deze periode voor de Amerikaanse politiek;

– Malik Miah, vakbondsmilitant en antiracistisch activist, gepensioneerd vliegtuigmonteur, lid van de redactie van het antikapitalistische tijdschrift Against the Current. Hij zal met ons spreken over de massale demonstraties in de VS, de debatten rond de definitie en de afschaffing van de politie.

Het debat zal in het Engels live worden uitgezonden. Aanvang om 20u30. De conferentie kan hier gevolgd worden of op onze facebook-pagina’s.              

Georganiseerd door SAP – Antikapitalisten / Gauche anticapitaliste, in samenwerking met Bewegung für den Sozialismus – BFS en SolidaritéS (Zwitserland), , Grenzeloos (Nederland), NPA (Frankrijk), Socialist Resistance (UK), Vierde Internationale, Jeunes Anticapitalistes (JAC), Ernest Mandel Fonds en de Formation Léon Lesoil (met de steun van de Waals-Brusselse Federatie).