Laat het parlement stemmen over abortus – geen gemarchandeer met vrouwenrechten

Als Collecti-e-f 8 maars Antwerpen werpen we Bart de Wever (en al diegenen die denken zoals hij) op woensdag 15 juli de handschoen toe. Een uitdaging dus. Om de democratie te laten beslissen.

We nodigen u graag uit op onze actie aan de Wisselstraat, richting Hofstraat alwaar wij onze handschoen zullen werpen. De actie start om 10u30 en eindigt om 11u.

Wij laten niet toe dat er met onze vrouwenrechten gemarchandeerd wordt. Het wetsvoorstel tot versoepeling van de abortuswetgeving werd al uitvoerig besproken in commissies, in het parlement, op parlementaire hoorzittingen met experts, het passeerde tot driemaal toe bij de Raad van State en werd er dus niet snel snel doorgejaagd.

Nu ineens wordt het een pasmunt in de onderhandelingen. Dan zeggen wij als Antwerps Collectief : “Nee” tegen de oprispingen van de N-VA partijvoorzitter aka burgemeester van onze stad.

De nieuwe wet geeft alle vrouwen zelf de kans om te beslissen. Zij die door omstandigheden ongewenst zwanger werden, kunnen nu in alle vrijheid én met de nodige (na)zorg kiezen of ze zwanger blijven dan wel of ze deze willen afbreken. Wij vragen dat het parlement als verkozen orgaan zich hierover mag uitspreken. Niet een paar partijvoorzitters vanuit hun bureau in bv de Hofstraat . Anno 2020 en opnieuw moeten we op straat komen met de eis dat vrouwen zelf mogen beslissen ?! Belangrijk!

***Wij respecteren de Covid-richtlijnen***

We vragen alle deelnemers/sters om aub een mondmasker mee te brengen, te zorgen voor handgel en voldoende afstand te houden. Wij zullen er zelf op toezien en zullen reservemateriaal meebrengen.

Voor het Collecti-e-f 8 maars Antwerpen,

Ellen Verryt en Nadine Peeters