Het leven wordt alsmaar duurder. Energie wordt ronduit onbetaalbaar, maar ook voedselprijzen swingen de pan uit. Meer en meer mensen worden gedwongen zichzelf in de schuld te steken. Energiebedrijven en andere multinationals verheugen zich wel over spectaculair grote winsten.

Tegelijk zegt Belgisch premier Alexander De Croo dat er nog vijf of tien zware winters op ons af zullen komen. De lonen van werkende mensen worden ondertussen nog steeds geblokkeerd door een onrechtvaardige wet uit 1996.

In het verleden wisten vakbonden stap voor stap maatregelen af te dwingen om de stijgende levensduurte te lijf te gaan. Zo bekwamen de werkende mensen het recht hun loon aan te passen aan de inflatie doorheen een indexmechanisme. Het patronaat spreekt vandaag echter
onheilspellend over de ‘nood’ van een blokkering van het indexmechanisme.

Niemand weet wat de toekomst zal brengen. Of toch?

Over het ontstaan van de index, de inflatie en wat er verder nog gedaan kan worden, geeft econoom en vakbondsafgevaardigde Johan Seynaeve een toelichting tijdens een conferentie, georganiseerd door het Ernest Mandel Fonds, in samenwerking met SAP – Antikapitalisten.

Op woensdag 28 september 2022, om 19u30, in de Peperfabriek, Breughelstraat 31-33, 2018 Antwerpen.

Toegang gratis – Iedereen welkom!

Wil je mee mensen uitnodigen? Dat kan via het FB-evenement: Het leven is te duur! Wat kan er aan gedaan worden? | Facebook.