Miss Marx is een biografisch drama dat zich richt op de politieke activiste Eleanor Marx, de jongste dochter van Karl Marx. De film speelt zich af in het Londen van de late 19e eeuw en concentreert zich voornamelijk op de laatste jaren van haar leven, waarin ze actief betrokken was bij de arbeidersbeweging in Londen en de strijd voor vrouwenrechten.

De film werd geregisseerd door Susanna Nicchiarelli en de hoofdrol wordt vertolkt door Romola Garai. De film slaagt erin om een gedetailleerd portret te schetsen van een fascinerende historische figuur die vaak over het hoofd wordt gezien.

De film geeft een indringend portret van Eleanor Marx, prachtig gespeeld door actrice Romola Garai. Haar karakter wordt sterk en vastberaden neergezet en de kijker krijgt een goed beeld van de idealen en overtuigingen van Marx. De film behandelt echter ook de persoonlijke conflicten die ze had met haar vader Karl en de problemen die ze ondervond als vrouw binnen de mannelijke politieke beweging van haar tijd.

De film heeft echter ook enkele zwakke punten. De pacing van de film kan soms traag aanvoelen en er zijn momenten waarop de dialogen te verklarend zijn. Bovendien kan de film soms wat te sentimenteel worden, waardoor het moeilijk kan zijn om volledig op te gaan in het verhaal.

Al met al is Miss Marx een interessante biografische film die een fascinerend personage centraal stelt. Hoewel het geen perfecte film is, is Miss Marx een interessante en belangrijke film die het verdient om gezien te worden. Het biedt een nieuw perspectief op een belangrijk historisch figuur en toont de voortdurende relevantie van het politieke activisme van vrouwen. Hij is zeker de moeite waard voor iedereen die geïnteresseerd is in politiek, feminisme en geschiedenis.

Meer informatie: https://mubi.com/nl/films/miss-marx