Elke zomer nodigen we alle jongeren uit die interesse hebben in onze ideeën en activiteiten uit om met ons mee te gaan naar het Internationaal Jongerenkamp (IJK), een kamp van een week met verschillende jongerengroepen van de Vierde Internationale. Het is niet alleen een politiek moment, maar ook een gezellige en feestelijke week in de zon tussen jongeren!

Een boeiend moment van internationalisme

Het Internationaal Jongerenkamp wordt georganiseerd door jonge activisten uit verschillende Europese afdelingen van de Vierde Internationale, een organisatie die antikapitalisten van over de hele wereld verenigt. Tijdens het IJK wisselen we onze politieke ideeën, strategieën en strijd uit. We hebben het over ecosocialisme, feminisme, antiracisme, LGBT+ strijd, vakbonden… en de vooruitzichten om de wereld te veranderen. Elk jaar organiseert een andere groep het kamp en dit jaar zijn onze kameraden van de Nouveau Parti Anticapitaliste (NPA) en Gauche Écosocialiste, onze twee zusterorganisaties in Frankrijk, aan de beurt. Het IJK vindt dit jaar plaats van 22 tot 28 juli in de Allier.

Een kamp in eigen beheer

Tijdens dit kamp hebben we de kans om op een andere manier samen te leven, de taken worden collectief uitgevoerd, van het runnen van de bar tot het schoonmaken van het kamp. We zorgen ervoor dat vrouwen, LGBTI+ personen en mensen met een niet-westerse achtergrond zich op hun gemak en veilig voelen. Consumpties worden betaald met een solidariteitsmunt, die speciaal voor de gelegenheid werd gedrukt en is ontworpen om de ongelijkheid in koopkracht tussen onze landen van herkomst te corrigeren.

Hoeveel kost het?

De deelnamekosten voor de gezamenlijke heen-en terugreis en het kamp zelf (maaltijden inbegrepen) zal tussen de 250 en 300 euro bedragen. Maar we willen graag benadrukken dat geld geen obstakel mag zijn: als je problemen hebt om de volledige som te betalen, kunnen we solidariteit organiseren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken!

Schrijf je in

Heb je interesse om deel te nemen? Wil je het volledige programma krijgen? Neem dan contact met ons op via dit inschrijvingsformulier.