Nu het culturele leven opnieuw grotendeels lam wordt gelegd, willen we ook op onze website meer ruimte bieden aan kunst en cultuur. Wil je een plek op onze website  voor je voorstelling, bespreking, aankondiging? Een gedicht publiceren of een cd-bespreking maken? Je muzikale talent tonen of een virtuele tentoonstelling van je foto’s? Laat het ons weten per mail: info@sap-rood.org.

Vandaag bieden we jullie dit schilderij van Maral Jefroudi, internationalistische activiste en kunstenares uit Amsterdam. Free Osman Kavala!

Free Osman Kavala: Watercolor 13,5cmx21, Maral Jefroudi, Amsterdam.

Osman Kavala zit sinds November 2017 in een Turkse gevangenis. Hij wordt beschuldigd van politieke of militaire spionage en poging met geweld de grondwettelijke orde te willen omverwerpen door geweld.

In 2004 was hij betrokken bij het Wereldtribunaal rond Irak. Later ondersteunde hij met raad en daad de bijeenkomsten van het Europees Sociaal Forum in Istanboel, Diyarbakir en het Mezopotamian Social Forum. Hij deed wat de meesten onder ons zouden doen als we er de middelen voor hadden: hij steunde actief progressieve en democratische sociale bewegingen in Turkije. Dat is een deugd, geen misdaad.

Meer info over Osman Kavala en de rechtszaak tegen hem kan je hier en hier vinden.