Onze Franse kameraad Alain Krivine heeft ons op 12 maart verlaten, op 80 jarige leeftijd. We publiceren hieronder een eerste bericht van onze Franse kameraden van de NPA (Nouveau Parti Anticapitaliste).

Onze kameraad Alain Krivine is dood, zijn strijd gaat door

Wij, de kameraden van de NPA, sluiten ons aan bij het verdriet van zijn familie, zijn dierbaren en al diegenen die zich herkenden in de strijd die hij voerde.

Gedurende meer dan 65 jaar was Alain een onvermoeibare activist, aanwezig in alle strijd tegen de verwoestingen van het kapitalistische systeem, tegen onrechtvaardigheid, voor emancipatie.

Als activist, uitgesloten uit de PCF, stichter en leider van de JCR (Jeunesse Communiste Révolutionnaire), de LCR (Ligue Communiste Révolutionnaire) en vervolgens de NPA, leider van de Vierde Internationale, heeft Alain zijn jeugdige engagementen nooit verloochend. Voor hele generaties activisten was hij een toonbeeld van standvastigheid, een onuitputtelijke bron, een voorbeeldige kameraad.

Wij zullen ons zijn zelfopoffering, zijn warmte en zijn humor herinneren. Tot op het einde van zijn leven heeft Alain niet opgegeven en is hij niet gezwicht voor de druk van ‘het gaat wel over als je ouder wordt’.

In de komende dagen zullen we berichten over de huldigingen die georganiseerd zullen worden en zullen we nog uitgebreid terugkomen op het leven en de gevechten van Alain.

Dag, oude man, en bedankt voor alles. Laten we blijven vechten!

Nederlandse vertaling: redactie Grenzeloos.