Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nationale manifestatie: Stop geweld tegen vrouwen

25/11/2017 @ 14:00 - 17:00

mirabal

Kom op 25 november mee manifesteren om een einde te stellen aan geweld tegen vrouwen!

Alle vrouwen worden in de loop van hun leven, van dicht bij of op afstand, geconfronteerd met verschillende vormen van geweld omdat ze vrouw zijn. Het gaat niet om eenmalige gebeurtenissen of om faits divers. Het geweld is een gevolg van een systeem dat inbreuk maakt op de vrouwenrechten en de integriteit en autonomie van vrouwen in het gedrang brengt. Het wordt zodanig verzwegen, gebanaliseerd, verontschuldigd, ontkend, …dat het onzichtbaar wordt voor het grote publiek. De problematiek wordt sterk onderschat en is nog steeds geen prioriteit op de politieke agenda.

Over de hele wereld willen vrouwen en mannen op deze dag een sterk signaal geven voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Doe ook mee aan deze mondiale/wereldwijde beweging, want een maatschappij zonder geweld tegen vrouwen is mogelijk! Geweld tegen vrouwen is een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van heel de maatschappij!

Deze manifestatie wordt georganiseerd door het platform Mirabal, die ongeveer zestig verenigingen en organisaties verenigt.

Oproep vind je hier: https://drive.google.com/file/d/0B65rhDwICYumMHBlSDF6YUxjUXc/view
Ondersteunende organisaties vind je hier: https://drive.google.com/file/d/0B65rhDwICYumSzJNNG11ZTM5ZTQ/view

Van de kop tot de staart van de manifestatie zal een rode draad van het geweld zichtbaar zijn. Maak de draad nog langer en breng een stuk rode stof mee. Klik op deze link voor meer informatie: http://stopfeminicide.blogspot.be/2017/09/le-fil-rouge-des-violences-faites-aux.html

Details

Date:
25/11/2017
Time:
14:00 - 17:00

Organizer

Mirabal

Venue

Noordstation
Brussel, Belgium + Google Map