Mechelen: bushokje aan Zwartzustersvest gesloopt. Wie is verantwoordelijk voor deze vandalenstreek?

bushokje

Vorige week voerden de Mechelse senioren actie voor een uitbreiding van het busvervoer naar o.a. het kerkhof, het zwembad en de Mechelse ziekenhuizen.

Hun terechte eisen hebben ze met een persconferentie ogmaals onderstreept. Hun klachten zijn trouwens al gekend van vorig jaar. De senioren dreigen nu met een bezetting van de hoofdzetel van De Lijn. De Mechelse afdeling van de Socialistische Arbeiderspartij (SAP), bij monde van woordvoerder Bruno De Wit, steunt de senioren in hun actie. “Ik werk zelf in het St.-Maartenziekenhuis campus Zwartzustersvest en als lid van de ondernemingsraad heb ik vorig jaar bepleit dat het bushokje voor de deur van het ziekenhuis terug zou worden gebruikt door De Lijn. Ik kreeg de steun van de directie als dit verder zou worden ondersteund.” Aldus Bruno De Wit die onmiddellijk contact opnam met Freddy De Wilder van ACV-Openbare diensten, medebezieler van het comité Stop afbraak openbaar vervoer. “Als SAP stonden en staan wij nog steeds achter de doelstellingen van de actie van vorig jaar om samen met middenveldorganisaties, zoals seniorenorganisaties, op te komen voor een kwalitatief en hoogstaand openbaar vervoer, dat deel uitmaakt van een sociaal beleid. Het aanbieden van openbaar vervoer is en blijft een publieke opdracht. Alle besparingen ten spijt die De Lijn als argument inroept, komt de actie van de senioren niets te laat. “Maar een stad heeft ook haar taak hierin” zegt Bruno De Wit. En net daarin faalt ze.

Busje komt zo? Bushokje afgebroken, ja!

Met ontzetting stelt de SAP nu vast dat het bushokje pal voor de ingang aan de Zwartzustersvest afgebroken is. “Dat hokje heeft daar meer dan 8 jaar staan verkommeren, zonder dat daar maar één bus stopte. De Lijn heeft deze stopplaats al jaren geleden geschrapt. Totaal onbegrijpelijk. Net nu de senioren pleiten voor een halte aan de ziekenhuizen is dit een pure schande” stelt Bruno De Wit “En wat meer is, niet De Lijn is verantwoordelijk voor de uitbating van bushokjes, maar wel de stad! Dus heeft de stad de opdracht gegeven dit te slopen. Puur vandalisme! En dan te weten dat schepen Anciaux en De Bie nog mee op de foto staan mét de actievoerende senioren!”

De SAP, bij monde van Bruno De Wit, hekelt deze dubbele houding van het stad: de senioren aanmoedigen om De Lijn onder druk te zetten, mee deel te nemen aan de actie van hen en zelf het alternatief –het bushokje aan het ziekenhuis- met de grond gelijk te maken.

De SAP wil dan ook dat de pendel van Lijn het ziekenhuis aandoet en dat de stad onmiddellijk het gesloopte bushokje terugplaatst.
SAP-Mechelen

Voor

bushoek1

Na

bushoek2

 

Print Friendly

Reacties

 1. Bruno De Wit zegt:

  Onderstaand bericht werd samen met het artikel gestuurd naar de Mechelse schepen voor mobiliteit, Marina De Bie van Groen en naar Koen Anciaux , schepen en bevoegd voor het OCMW, van Open-VLD
  Ondertussen reageerden de senioren van S-plus en van ABVV-senioren al positief op onze aanklacht om eventueel mee in actie te gaan

  Beste ,
  Langs deze weg een artikel ivm de sloop van het bushokje aan het St.-Maartenziekenhuis-Zwartzustersvest.
  Ik stuur u dit omdat u (Marina De Bie) prominent in beeld kwam tijdens de persconferentie en Koen Anciaux had zich mee op de foto gewurmd met de actievoerende senioren voor meer bushaltes o.a. de ziekenhuizen. U begrijpt dat de sloop van de bushalte Zwartzustersvest compleet haaks staat op de terechte verzuchtingen van de senioren. Wat mij het meest tegen de borst stuit is dat u en uw collega’s de senioren laten spitsroeden lopen tegen De Lijn maar dat u tegelijkertijd de sloop gelast van het in onbruik geraakte bushokje-wat trouwens een perfect antwoord is/was op de nood aan bushaltes. U opent een nieuw aan de Schuttersvest maar breekt een ander dan weer af.
  Hopende dat u dit verkeerd signaal alsnog rechtzet teken ik met vriendelijke groeten,
  Bruno De Wit ,Muizen

  • Indrani Muyldermans zegt:

   Bedankt om ons hierover te informeren.

   Voor de gemeenteraad van morgen heeft de sp.a fractie ook een vraag over mobiliteitsarmoede op de agenda geplaatst. Rita Janssens zal de tekortkomingen in de Mechelse mobiliteit en in het bijzonder voor senioren aankaarten. Heb uw bekommernissen over het verdwijnen van de bushalte doorgeven aan mijn collega’s in de gemeenteraad. Caroline Gennez heeft me al laten weten dat de fractie uw vraag ook zal meenemen naar de gemeenteraad morgenavond, aangezien de bereikbaarheid van strategische punten zoals ziekenhuis, begraafplaats,… een belangrijk onderdeel was van de vraag die werd geagendeerd.

   Van zodra we concrete antwoorden op onze vragen hebben ontvangen dan zullen we u hiervan op de hoogte brengen.

   Vriendelijke groeten,

   Indrani Muyldermans

   OCMW-raadslid sp.a Mechelen

   • Toch even in herinnering brengen dat destijds Sp.a akkoord is gegaan met het afschaffen van de bussen naar Imelda en het ziekenhuis. In de plaats werd het idee gelanceerd om taxi’s in te zetten en sloot men een overeenkomst af met N-taxi. Het systeem heeft nooit echt gewerkt en stierf een stille dood na ook nog signalen over mogelijks gesjoemel met de facturatie van al dan niet uitgevoerde ritten.

    Voor de verplaatsing van senioren van en naar het centrum ging men ook een betalend taxisysteem uitwerken. Dit is er, gelukkig maar, nooit gekomen.

    Er is nood aan geregeld collectief vervoer maar heel de discussie vandaag draait rond centen. Zonder bijdrage van de stad komt er helaas geen oplossing.
    “Anoniem”

Laat wat van je horen

*

Share This