Links eindelijk een stem geven in het parlement – SAP-kandidaten op PVDA+ lijsten

sap-pvda

Bij de verkiezingen van mei 2014 bestaat de mogelijkheid om door een stem op PVDA+ voor het eerst sinds lang linkse verkozenen in de verschillende parlementen te krijgen. Verkozenen die een duidelijke stem geven aan het verzet tegen de besparingspolitiek.

De Partij van de Arbeid (PVDA) en de Socialistische Arbeiderspartij (SAP) maken dan ook bekend dat de SAP met verschillende kandidaten aanwezig zal zijn op de  lijsten van PVDA+ in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Brussel.

Tevens zal de SAP met een kandidaat aanwezig zijn op de lijst van PVDA+ voor het Europees Parlement (Vlaamse kieskring).

PVDA en SAP hebben een verschillende visie op heel wat zaken. Met deze overeenkomst versterken we de  linkerzijde. Zo kunnen we de strijd tegen de bezuinigingen, de werkloosheid en voor een radicaal sociaal, ecologisch en democratisch alternatief vooruit helpen.

Namens de PVDA,                                              Namens de SAP,
Jan Hasaers                                                          Thomas Weyts

Voor meer info kan u contact opnemen met:

 PVDA:
Jan Hasaers
0478 92 61 24
jan.hasaers@pvda.be

SAP:
Thomas Weyts
0496/ 20 76 37
thomas-weyts@hotmail.com

 

Print Friendly

Reacties

 1. Mark Somers zegt:

  Samenwerking na enkele decennia. Fijn. Maar ‘PVDA en SAP hebben een verschillende visie op heel wat zaken. Met deze overeenkomst versterken we de linkerzijde.’ is wat vreemd. Misschien toch maar de overeenkomsten benadrukken.

  • Dag Mark, bedankt voor de positieve reactie. Er zijn inderdaad heel wat zaken waarover wij en de PVDA, en vele andere linkse mensen en groepen trouwens, dicht bij elkaar staan: tegen het besparingsbeleid, voor een menswaardig asielbeleid, enz. Maar er blijven natuurlijk ook wel zaken waarover we het niet eens zijn, en niet alleen “historische kwesties”. We vonden het allebei beter dit dan ook te zeggen. En dit is natuurlijk een kort persbericht en aankondiging van de samenwerking, nog geen verkiezingsprogramma.

 2. Wat zijn de gevolgen voor Rood! in Vlaanderen en Gauches Unies i Wallonnië, waar de SAP deel van uitmaakt?

 3. Patrick Gesnot zegt:

  PVDA en SAP samen naar de verkiezingen. De eerste op de lijst is een maostalinist zekers? PVDA is niet te vertrouwen, maar wat moet men anders? Hopelijk sluiten zich nog andere organisaties te linker zijde aan zodat de + niet slechts windowdressing is. Weytske let op uw ganzen.

 4. Roger Liekens zegt:

  De juiste beslissing. Ook ik ben het niet met alles van de PvdA eens (bv. over Syrië), maar zeker nu er, via de PvdA, een reële kans is dat radicaal-links in het parlement geraakt (zonder ons uiteraard illusies te maken in het parlementaire werk) is eenheid meer dan noodzakelijk en zou het schandalig zijn om met meerdere radicaal-linkse lijsten deel te nemen aan de verkiezingen.

Laat wat van je horen

*

Share This