Bestel nu Feminisme – een nieuw begin

cover Feminisme webformaat

Feminisme – een nieuw begin is een stevig Nederlandstalig boek over feminisme, geschreven door Evie Embrechts. Het is uitgegeven in zelfbeheer, in samenwerking met het Uitgavenfonds Ernest Mandel en FEL (Feministisch en Links).

Je kan het boek bij het Uitgavenfonds Ernest Mandel bestellen aan de aantrekkelijke prijs van 20€ + 4,70€ verzendingskosten / exemplaar.

Waar gaat het over?

Het boek wil komaf maken met een heleboel vooroordelen die nog altijd circuleren over feminisme en een stevige basis aanreiken voor de toekomst van onze beweging. Het is bedoeld voor iedereen die wil bijleren over feminisme, zowel beginners als activisten die hun kennis willen opfrissen of verdiepen.

Het boek gaat in vijf delen en vijftien hoofdstukken in op wat feminisme en seksisme zijn, welke kruispunten en bondgenoten feminisme kent, bespreekt thema’s zoals prostitutie, pornocultuur, geweld, antiracisme, socialisme, praatgroepen, acties en verzet. Het laatste deel schetst de mogelijkheden voor een feministische toekomst en hoe we daar naartoe kunnen bewegen.

Wie is de auteur?

De schrijfster, Evie Embrechts, is een activiste met meer dan 15 jaar ervaring in linkse, feministische en antiracistische actiegroepen. Dit boek is dan ook ontstaan vanuit die ervaring met grassroots activisme. De bedoeling is een steentje bij te dragen tot het uitbouwen van een stevige feministische beweging. Onderdrukking is de kwaal, feminisme het geneesmiddel.

Hoe bestellen bij het Uitgavenfonds Ernest Mandel?

Door storting van 20€  + 4,70€ verzendingskosten / exemplaar op het rekeningnummer van het Uitgavenfonds Ernest Mandel, met vermelding van het aantal gewenste exemplaren en “boek feminisme”.

ECF

BE45 0011 9341 9389

BIC GEBABEBB

Meer informatie?

Je kan alvast terecht op de uitgebreide website rond het boek: www.feminismenieuwbegin.be/. Komende maanden organiseren het Uitgavenfonds Ernest Mandel en FEL i.s.m. allerlei lokale en nationale partners ook boekvoorstellingen en debatavonden in heel wat plaatsen in Vlaanderen. We houden je op de hoogte!

Print Friendly, PDF & Email

Reacties

 1. Van harte gefeliciteerd met uw nieuwe boek!

  Misschien kunt u vertellen:
  1. Als lezers uw boek willen bestellen, waar moeten zij hun adresgegevens opgeven?
  2. Zijn er extra kosten voor een verzending naar Nederland?

  Kameraadschappelijke groet,
  Brian Droop
  lid van de Internationale Socialisten, in Nederland

  • Thomas Weyts zegt:

   Beste Brian,

   Om op je vragen te beantwoorden:
   1) Normaal verschijnt je adres automatisch op de overschrijving. Wil je het boek op een ander adres geleverd krijgen, zend dan best een mailtje naar info@sap-rood.org m.v.v. het leveringsadres.
   2) In Nederland zal het boek na verschijning te bestellen zijn via het IIRE in Amsterdam. We hopen zo ook de verzendingskosten zo laag mogelijk te houden. Binnenkort publiceren we hierover zeker ook verdere informatie.

Laat wat van je horen

*

Share This